Ger Hotell

Kom och upplev ett spännande och unikt campingliv i mongoliska yurtor! På Mongol Yurt camping erbjuder vi en oförglömlig sommarsemester för er som tycker om att vara ute i naturen, koppla av och samtidigt bo i en unik, autentisk mongolisk yurt.

 

Vi ligger vackert i en liten dal precis utanför Torna Hällestad. Gården är en fyrlängad vit skånegård med vasstak och kullerstensinnergård, omgiven av kuperade hagar och ett flertal naturreservat. Den ena fristående längan rymmer vårt Bed & Breakfast, Trollskogens Gästhus. Mongol Yurt & Trollskogens Gästhus ligger i utkanten av den skånska byn Torna Hällestad (cirka 15 km från Lund och 25 km från Malmö), precis där Trollskogen börjar.

YURTORNA

 

Vi har 6 yurtor och en yurta rymmer 2-5 personer. Alla möblerna är dekorerat med mongoliska traditionella målningar. I hyran av en yurta ingår sänglinne och handdukar.

 

Det finns tillgång till toaletter och duschar + ett enklare pentry-utrymme med kylskåp, kokplatta, micro och kaffekokare och en enklare servis. Vill du laga mat i yurtan, ta med egen campingutrustning för matlagning. Det finns möjlighet att köpa till frukost för 75:- per person. Frukosten får du då till din yurta i en korg.

PRISER

 

 

 

 

 

För 1 person 500:-/natt, från andra natten 400:-/natt.

 

För 2 personer 800:-/natt, från andra natten 700:- /natt

 

För 3 personer 1.000:-/natt, från andra natten 900:-/natt

 

För 4 personer 1.200:-/natt, från andra natten 1.100:-/natt

 

För 5 personer 1.400:-/natt, från andra natten, 1.300:/natt

 

PÅ GÅRDEN

Här bor du kort och gott mitt i naturen. Gården är omgiven av vackra promenadvägar genom hagar och skogar och över åsar. Naturen är fantastisk och det är ett mycket bekvämt sätt att ta sig fram. Vi har också Mongolisk yurt museum och utställar gamla och traditionella Mongolisk sätt att bo på landet. På gården bor många djur; hästar, får, getter, hundar och katter och fina honungsbin. Vi har även Gårdsbutik och Cafe och erbjuder eko-reko produkter och fina presenter i form av lokalt skånskt och mongoliskt hantverk.

VACKRA OMGIVNINGAR

 

Medan ni stannar hos oss, kan ni njuta vackra omgivningar runt Torna Hällestad. En liten bit från Mongol Yurt kan ni besöka Dalby Stenbrott - "en vacker oas där man förut brutit värdefull sten, men där naturen numera får växa sig vild och frodig". Man kan också cykla en liten bit på den gamla järnvägen mellan Lund och Sjöbo i Romeleåsens Dressincykling. Det är en riktigt naturupplevelse. Under sommaren kan man plocka vilda björnbär i skogen och vandra. Skryllegården är också inte långt bort från hit och erbjuder vandringar i skog och mark, fiskevatten och motionsspår

KONTAKT

info@mongolyurt.se

 

GILLA OCH HÄNG MED OSS

 

HITTA OSS

Mongol Yurt & Trollskogens Gästhus

Rusthållaregården, Hällestad 311

247 95 Torna Hällestad

Copyright © 2017 MONGOL YURT

All Rights Reserved